Scitec Muscle Beach Minősítő Bajnokság
(A Mr. és Ms. Muscle Beach részeként)

helyszín: 2024.07.27 Siófok, Plázs
nevezés:  előnevezés (nevezési link hamarosan!)
nevezési határidő: 2024.07.20
kommunikáció: e-mailben
info: 30/2574871


Koedukált hobbisportoló fizikum kategória, amin csak olyanok indulhatnak, akik az elmúlt tíz évben semmilyen fizikumot értékelő versenyen nem indultak, tehát nem minősíthetők testépítő/bikini stb.  versenyzőnek.

A versenyen az induló sportolók „hétköznapi” fizikumát értékelik a bírók arany, ezüst vagy bronz minősítéssel.  Az egyes versenyzőket a bírók önmagában sorolják be, nem hasonlítják a többi versenyzőhöz.  A verseny játékos, szórakoztató jellegű: nem tilos felkészülni, de a szokásos fizikum is elegendő. Az alap elvárás annyi, hogy az induló láthatóan rendszeresen járjon edzőterembe és ne legyen túlsúlyos.

A versenyen nincs semmilyen kategória, férfiak és női versenyzők is együtt/egymás után jönnek a színpadra.

Ruházat: férfiaknak combot szabadon hagyó rövidnadrág, fürdőnadrág vagy póznadrág. A Mr. Physique-ben használatos térdig érő strandnadrág nem megfelelő! Női versenyzőknek bikini, magas sarkú cipő vagy sportcipő megengedett, de nem kötelező.

Pózolás: férfiaknak első alapállás, kettős bicepsz majd hátsó alapállás valamint egy tetszőleges póz.
Nőknek négy alapfordulat.

(Nem szükséges versenyzői szintű pózolási tudás.)

A versenyen mind női, mint férfi kategóriában kiválasztjuk a legizmosabb, legszálkásabb és legjobb összhatású indulókat, akik különdíjat kapnak.

A legjobb összhatás díjazott férfi és női versenyzői indulnak a Mr. és a Ms. Muscle Beach címért.