Scitec Gold 10 szülinap

Esélyem sem volt fotózni, még forgatni is alig, de pár képet azért lőttem, hogy itt is  megemlékezzünk, mivel sporttörténelem íródott 10 évvel ezelőtt: létrejött Magyarország etalon edzőterme a Scitec (először még Cutler) Gold. 

A 10. születésnap ugyan nyílt volt, de kapacitás okok miatt elsősorban VIP vendégekre számítottak a tulajdonosok, így nem volt nagy reklámozás - így is tele voltunk.

Nekem pedig már hagyományosan egy MiniPowerChallenge jutott, amit nagyon csekély létszámmal terveztem megvalósítani az időtényező miatt.


Kezdjük is ezzel a drámai, már-már grafikai jellegű képpel, amelyen a tulajdonosi triumivirátus két tagja és "Gym Maker" Rómeó, a géppark beszállítója (rohadt jó a szlogen egyébként), hallgatja Kathi Béla impozáns beszédét a legendává vált terem alapításáról. Majd elfelejtettem: virtuálisan jelen van Bodó Imi Superbody bajnok is, legalábbis reprezentálja a Csirkerizs hűtő.

 A hallgatóság masszív tömege között az első sorban fedezhettük fel Szmereka Lászlót (csodálatos pólójában), aki felszült figyelemmel figyelt, majd segített nekünk a Minipowerchallenge-ben, amíg egyszer el nem tűnt. De vajon hova?


Nem nagyon tudott elrejtőzni a tömegben Tóth Péter PowerChallenge Pro bajnok sem, aki szintén a MiniPowerchallenge bonyolításában segített, amíg le nem lépett edzeni. (Szmereka Lacival.  Ez a rejtély megoldása.) 


Még szerencse, hogy ott volt velünk Majoros Krisztina női Powerchallenge bajnok és Bajczer Csaba erőemelő bajnok, akik átvették a stafétát. A képen balról egyébként a Tatabányai Cutler egyik tulajdonosa látható, aki filmekben kaszkadőrködik hobbiból.  


Nyitóbeszéd és tortavágás között terveztük a versenyt, amelyből a középső szám fekvenyomás volt. És mivel 70%-on voltunk súlyban, hölgyversenyzőinknek mindössze 10kg-al kellett nyomni, amit fix súlyzóval oldottunk meg. 


Kedvenc versenyzőm Karcsi, aki úgy nevezett be online a minipowerchallenge.hu oldalon, hogy semmit nem olvasott el, fogalma sem volt mi ez a verseny és mindenből csak ötvenet volt hajlandó csinálni, pedig amúgy nyert volna.


A felhúzást és a fekvenyomást sem tudtam rendesen lefotózni, mivel vezettem a versenyt. A harmadik szám a bicepsz és meglepő módon mindig újult erővel ugranak neki a versenyzők. A képen Simányi Kata a Cutler Gödöllő személyi edzője, a versenyt pedig éppen Ménesi Norbi NAC világbajnok testépítő vezeti. (Hogy tudjak fotózni.)

Az ok, amiért nem halkíttattam le a zenét, pedig nagyon hangos volt: igazi, élő énekesnő nyomta a műsort, nem is akárhogy! Eközben mi hátul a power részen nyomtuk a versenyt, ahol feltűnt, hogy van olyan versenyző, aki rendesen taktikázik, csak épp nem árulhatom el, hogyan - és be is vált neki.A hátsó sorban középen látható versenyző jóvoltából nemzetközivé fokozódott a MiniPowerchallenge a Goldban, lehet hogy ezentúl VB-nek fogjuk hívni - de persze csak viccelek.  A nevét egész végig nem tudtuk kimondani, majd amikor begépeltettem vele a telefonba, kiderült, hogy tök egyszerű - igaz, már elfelejtettem. Végig kajálta a versenyt egyébként, nem értem, hogyan nem hányt közben.


A díjakat Toldi Zsuzsi, Kathi Béla és Csuhai Jancsi adták át. Már ezért megért elindulni!

A legjobb, hogy volt velünk egy-két fanatikus versenyző, aki ugyan nem tud nyerni (még) de mindig jön, küzd és próbál egyre jobb lenni - ilyen ugyanis egy igazi sportoló.