Cutler Miskolc Hardcore megnyitó - brutális volt, de máshogy!

Történelem kezdődött ezzel a rendezvénnyel... ugyan a programmal elúsztunk a tér-idő kontinuumban, de ez nem változtat a tényen, hogy ez a nyitóbuli kifejezetten a sportért jött létre. Azaz maga a Cutler Miskolc Hardcore szekciója kizárólag, 100%-ban sport orientált és bármilyen hihetetlen is ez a kifejezés, elképesztő szeretettel és szenvedéllyel készült. Nekünk  és mindenkinek, akik a sportban a sportot, edzőteremben az edzést látjuk.


CMH_nyito-5.jpg

Ezermillió csoportkép készült - nap hibája volt, hogy a fotózás nem maradt esemény utánra

Nem mellékes a Cutler Miskolc  Hardcore Testépítés Relikvia Gyűjtemény, amelynek a sokadik nevet találtam ki most, mert valami méltó kell ennek a sehol máshol nem létező kezdeményezésnek.  Ez az emlékhely egyedülálló: a magyar testépítő nagyjainak ereklyéit gyűjti a régi magazinoktól a verseny kupákon át a sehol nem látható képekig, vagy eszközökig.  Már sok kisebb-nagyobb tétel összegyűlt: órákat tudnék sztorizni róluk.

CMH_nyito-2.jpg

Az esemény szándékosan nem lett túlduzzasztva, tehát nem hívtunk meg "mindenkit", mert sok-sok esemény van tervben. A terem-gyűjtemény komplexum megálmodója Siroki Győző igazi fanatikus és rendszeresen tervez rendezvényeket, találkozókat ide. Ennek ellenére jó pár fontos személy tiszteletét tette, mint a képen az első sorban látható "Gym Maker" Balogh-Witman Rómeó, akit úgy mutatnék be gyerekeknek, hogy neki köszönhetjük ezt a sok szép gépet a Cutler Gym-ekben és sok más teremben is.  

Nem lehet nem megemlíteni Szabó Zsolti örökös erősember bajnokot sem, aki meglepett minket jelenlétével. Részben neki köszönhető Kathi Béla erősember sport sikere, és teljes egészében a leszakadt bicepsze. 

Lóska Sándor örökös Toldi bajnok, erőemelő/erősember legenda elméletileg nem emelhet súlyt, gyakorlatilag petrencésrúddal szívatta a csapatot. Még megmozdítani se sokan tudták, felemelni talán páran. Sanyi sztorizásban is remekelt: az állítólagosan megemelt ló történetét is megtudhattuk. Igaz a sztori!

Nagyon összecsiszolódott a Sántha-Szmereka páros! Igazából itt is prioritásba helyezték az edzést - hogy Sántha Tomis kifejezéssel éljek - úgyhogy mondhatni demonstratíve felavatták a hardcore szekciót.

De Sántha Tomi vigyázó tekintete egy másik Lacit is kísért - ha megfigyeljük, mindenki Laci volt, aki edzett a mai napon, kivéve Sántha Tomit!  Mészi (ő is Laci) a világ legnagyobb fekvenyomói között van, Tomi szintén fekvenyomó legenda és vissza is fog térni az idei bodybuilding versenyzése után fekvenyomásba, ennek következtében a mai napon egyikük se nyomott fekve.

Szmereka Laci nem tartott pózoktatást, se bemutatót, de azért lefotóztam offszezon formában. Az onszezon csak jövőre jön. 

Már csak azért is, hogy a helyi erő Kása Dávid klasszikus testépítő bajnokkal összevessük, (Amúgy dehogy, semmiféle vetélkedés nincs!) Dávid arról híres - vagy ha nem, most az lesz - hogy leszakította a mellizmát az Edzőtermek Csatája után, éppen azelőtt, hogy a testépítő szezonban indult volna, Szóval poénra vette a "verseny előtt már ne eddzünk nagy súllyal" elméletet, de legalább megmutatta, hogy erős.

Nem gondoltam volna, de a show-t a legendás Nick Árpád erőművész vitte el. Mindig gondolkodom, hogyan mutassam be, de az erőművésznél nincs jobb szó, mert fekvenyomástól, erőemelésen, szkanderen át erősemberig és cikuszi mutatványokig sok mindent felölel a karrierje és ez már eleve művészet. Régi ismeretség a miénk: nyilván már sokszor láttam a foggal vashajlítós mutatványát, de a repülőgép visszatartástól a katamarán húzásig sok rekordjánál ott voltam. Elképesztő, de az első Nick Árpád anyagot 20 éve (!) készítettem és Árpi nem sokkal utána visszavonult. Hát nála ez a "visszavonulás". 

CMH_nyito-16.jpg
Nem egy ember küzdött a könnyeivel a show után. A meghajlított vasat Árpi általában gyerekeknek adja ajándékba - most is így történt, Kathi Béla arca mindent elárul.  Győző ugyan nem akar szerepelni, de hadd említsem meg abban a kontextusban, hogy amit létre akarta hozni, annak a szelleme Árpi bemutatójával szabadult ki végleg a palackból, szinte érzelmileg letaglózva a jelen lévőket. 

CMH_nyito-18.jpg
Valamikor közben megtörtént a rituális tortavágás is, hogy ne csak a szalag legyen átvágva. Ez is egy megtiszteltetés az ember életében. A tortát többen vágtuk természetesen, sorban, utánam vagy előttem (?) Lantos Johnny következett.

Johnny-t mindenképpen rá akartam beszélni egy jó fotóra petrencésrúddal. Itt fel kell idéznem, amikor nagyon régen még erős voltam, a régi - népligeti - ex-Koko Gym Lantos Johnny Fitnessben edzettem egyet és Johnnyit kértem fel, hogy adja fel a súlyt vállból nyomáshoz. A súlyzó alakja horror volt - rövid nyél, hosszú súly - és nagyon fájt a csuklóm utána. Johnny közölte is, amikor végeztem, hogy így sérült meg Sári Sanyi csuklója tegnap. Még jó, hogy szól előre!

Nos, nekem meg úgy szakadt meg a bicepszem, hogy mutattam Johnnynak, hogyan emeltem (pontosabban mozdítottam meg) a rudat. Emlékezetes rendezvény: beléptem a klubba!

Tanulság: Lóska Sanyi egy állat. De Csepregi Laci Scitec területi képviselő is (az első képen első sorban guggol jobb oldalon), aki rendesen megemelte. 

Az esemény egyik rituáléja a falakon elhelyezett képek aláírása. ide kizárólag olyan magyar sportolók kerülhetnek fel, akik valami maradandót tettek le az asztalra.  Itt éppen Molnár Zsófi ír alá, aki profi bikini versenyző. Az ő sztorija azért érdekes, mert nem túl meggyőző formával, jó nagy szerencsével lett meg a profi kártyája, aztán profiként nemhogy bizonyított, egyenesen robbantott. 

Mészáros Laci egyedi edzéstechnikája sok világrekordot eredményezett és talán az egyik féltve őrzött titkát most tudhattuk meg, így szinte mázli, hogy volt nálam fényképező: edzés közben tortaevés. Nyilván ez time management  szempontból is érdekes lehet mindazoknak, akik arra panaszkodnak, hogy nincs idejük edzeni. Sántha Tomi Laci-mesteredző végezte a precíz adagolást műveletét.

Jól demonstrálja a Cutler Miskolc Hardcore erejét ez az egykezes erősember-súlyzó Szabó Zsolti eszköztárából. Nem sokan bírják megemelni, ahova leteszed, ez ott marad. De az a pár ember, aki ki tudja nyomni, előre viszi a sportot. A Cutler Miskolc Hardcore úgy nyúl a múltba, hogy közben előre tör. Mert végre valaki felismerte, hogy a múltnak köszönhetjük azt, ahol most tartunk és a múltunk nélkül nincs jövőnk sem.

Szerencsére sok hely van már, ahova el lehet zarándokolni. De hogy ez lesz a legfőbb szentély, abban biztos vagyok. 

fotók: én