iCrossing Gym, Csorna


A furanevű csornai edzőterem teljesen új, ennek megfelelően mai színvonalú, letisztult dizájnnal rendelkezik. A gépparknál sem kellett az Apple filozófiájával találkozunk, nem voltak telefontartók a gépeken.  Amelyekből mindenféle van, még a régebbi, de meglepően jó SportsArt-okból is. Van egyébként crossfit és egyéb szórakozási lehetőség is, innen a név, de az "i"-t nem tudom megfejteni és elfelejtettem megkérdezni.

Rekordszámban jelentkeztek be ide - aztán hogy a Foci EB mennyire kavart be, nem tudom, szerintem 200-an azért messze nem voltunk, De mindenképpen elmondhatom, hogy voltunk elegen. Itt is jelen voltak egészen fiatalok is, nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen valahol a sportolást minél fiatalabban kezdjük, annál jobb lesz az eredmény. (Nyilván nem erősportról vagy testépítésről beszélek, de atlétika, saját testsúlyoz edzés alapvető.) Szerintem kifejezetten fontos a fiatalokat célozni, csak nem úgy, ahogy manapság a marketingesek képzelik: nem az ő szintjükre kell lemenni és nekik megfelelni, hanem példát kell mutatni és nevelni őket. 
Talán sikerült meglepni a helyiket azzal, hogy Csornával kapcsolatban is van egy kis kötődésem: az egy dolog, hogy nyilván ismerem a konkurens terem tulajdonosát, Bogáti Árpi-t (sajnos nem jött el, nekem meg nem volt időm megkeresni) és jártam itt a versenyein, de viszonylag sokat is motoroztam errefelé egy kisebb helyi baráti társasággal. (Sportmotoros időszak volt, nem haltunk meg és a már elévült, de ironikusan a manapság legmenőbb motoros vlogger lakott a szomszéd városban - és most éppen kórházban fekszik. )

Az viszont meglepett, hogy eljött Farkas Tamás, az egyik Utolsó Csillagharcos.  Mi voltunk az internetes testépítő média nagy része  20 évvel ezelőtt, de mindketten írtunk a Muscle Sport magazinba, ő jobban én kevésbé. Edzőként is komoly érdemei vannak erőemelő vonalon, igazi régi vágású szakember.

KB_6_151.jpg
Próbáltuk úgy zárni, a turnét, hogy az utolsó etap különleges legyen. Ez eleve adott lett volna a céges kutyák miatt, akik sajnos lemaradtak a képről, pedig segítettek kajálni, de tartalmilag is teljesen más volt, mint az eddigiek. Eddig is változatosak voltunk és nem volt két egyforma előadás, eddig is simán ment minden, de ez az utolsó úgy siklott, mint kés a vajban.


A végére egy közös kép Szilveszter Zolival. Neki köszönhetjük a képanyagot és az azonnali insta-kisvideókat. (Mert bármilyen hihetetlen is, nem tudok egyszerre beszélni, forgatni meg fotózni.)  Igyekeztünk élményt adni és értéket. Mert a személyes kontaktnál jobb is hitelesebb nincs.